Tekijät

Print

Sami Järvi tunnetaan videopelejä kehittävän Remedy Entertainmentin luovana johtajana. Hän on toiminut käsikirjoittajana maailmalla palkituissa videopeleissä kuten Max Payne, Alan Wake ja Quantum Break. Tarinankertojana Järvi on innokkaasti ja rohkeasti kokeillut ja yhdistellyt erilaisia medioita ja lajityyppejä. Järven ideoimissa tarinoissa on mukana jännitystä ja huumoria, sekä kaikuja myyteistä, jotka on tuotu moderniin maailmaan. Niin myös Milla Marmori kirjassa.

Max Payne pelin synkkää dekkaritarinaa kuljetettiin sarjakuvilla, Alan Waken kauhujännärin keskiössä olivat romaanin sivut, ja Quantum Breakin aikamatkustusspektaakkeli oli peli, joka kätki sisäänsä myös TV sarjan.

Järvi on pienestä pitäen rakastanut seikkailutarinoita ja mysteerejä. Ala-asteella hän eksyi kirjaston aikuistenosastolle ja löysi Taru sormusten herrasta trilogian. Sen ahmittuaan hän jatkoi Tolkienin inspiraation lähteelle ja luki Edda runot ja piti koulussa esitelmän viikinkien jumalista. Hänen haaveammattinsa lapsena oli joko kirjailija tai mytologian professori, mutta vain siinä tapauksessa, ettei sitä ennen päätyisi taian voimin itse seikkailemaan johonkin lumottuun maailmaan.

Järvi kokee olevansa asiantuntija lastenkirjojen suhteen, koska on itsekin ollut lapsi.

 

Print

Minttu Wikberg on palkittu tekstiili- ja vaatesuunnittelija. Hänen taidettaan on nähty Arabian astioissa, sekä Lapuan Kankureiden ja Finlaysonin tuotteissa. Valtaosa hänen kuvistaan ja kuoseistaan on myyty Japanin markkinoille. Wikberg on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi. Kuvien tekemisen ohella hän pyörittää omaa vaatemerkkiä Puro Designia.

Wikbergin mummot olivat tärkeä osa hänen lapsuuttaan. Myöhemmin hän on tehnyt mummojen parissa töitä ja mummo-paidat toivat hänelle vuoden nuoren suunnittelijan tittelin. Hän on myös suunnitellut ja tehnyt mummo-nukkeja.

Wikbergin kotona olivat käsityöt tarkeässä roolissa, sekä äiti että mummit olivat innokkaita neulomaan. Milla-kirjan mummon neuleiden inspiroimana on Wikberg myös suunnitellut neulemalliston, jonka ohjeiden avulla kuka tahansa voi toteuttaa omat versionsa kirjan inspiroimista neuleista.

Luonto on tärkeä aihe Wikbergin kuvissa ja kuoseissa. Ensimmäinen kirjaan tehty kuva oli sammalpeitteinen kivikko.

Wikbergin oma talo on yli satavuotias hirsitalo, jonka on toiminut innoittajana kirjan mummolan pohjapiirrokselle. Myös Wikbergin talossa on hiirenkolo ja salalokero kriikuna-”mehulle”.

 

%d bloggers like this: